Pages

Saturday, 23 July 2011

Alarm System Untuk Rumah

Dalam post sebelum ni aku ada cerita pasal ADT datang survey untuk pasang alarm. So hari ni satu hari kat rumah je tunggu orang ADT tu pasang alarm kat rumah ni. Sepatutnya appointment pukul 10.30pagi tapi pukul 11.00 baru sampai tapi takpe la lewat setengah jam je.


alarm sytem, adt alarm, cctv
Decal ADT
 Lama jugak lah masa untuk pasang ni dari pukul 11.00 pagi tu sampai ke pukul 7.20ptg. Siap dengan dia ajar cara nak guna la. Bagus jugak kerja Mr Lu ni kemas je dia buat wiring semua. Mula2 takut jugak nampak bersepah je wiring kat dinding & siling tu coz tak buat conceal just guna PVC casing. Kalau conceal kena hacking habis lah habuk rumah nanti. Di sebabkan ada baby so buat wiring guna casing je lah lagipun kalau conceal charge lebih. Boleh dikatakan aku puas hati dengan kerja dia.

Lepas ni boleh tidur lena sikit kot coz dah ada alarm insyaallah. Aku & wife dah usah & buat yang terbaik untuk keselamatan kami sekeluarga yang  selebihnya berdoa & tawakal je lah kepada Allah....AMIN!

3 comments:

Lady Waka Waka said...

brp kos pasang alat ni?

Sharizal said...

Kos depend on berape banyak point yang kita nak letak. Kalau rumah tu banyak pintu & tingkap banyak la point so kos pun banyak la sikit. stu point kalau tak silap pasang hari tu pasang 1 point Rm80.

malina dahli said...

system nih mmg effective..spend money for security berbaloi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...