Pages

Wednesday, 10 August 2011

Demam Campak @ Cacar Air

Lama jugak tak check blog ni coz bz & jumaat lepas balik kampung sampai ahad. Kali ni nak update blog bukan pasal balik kampung tapi pasal Syahmi kena demam campak @ cacar air. Tanda-tanda nak kena campak tu dah nampak masa on the way nak balik kampung lagi tapi ingatkan gatal or ruam biasa je. Lagi pun Syahmi dah pernah kena campak masa dia umur 6 bulan. Selalunya orang kata kalau dah pernah kena sekali dah tak kena dah tapi Syahmi kena buat kali ke dua. Yang dulu campak kecil2 tapi kali ni campak yang besar.

campak, cacar air
Penuh krim satu badan....



Kesian pulak tengok hero sulung ni kena campak...habis satu badan dia. Dah sakit ni manja dia pun makin menjadi-jadi la...maklum la sakit. Nak marah pun tak boleh orang tengah sakit....kena jugak lah melayan kerenah orang sakit ni. Nasib baik la krim yang beli kat kedai ubat cina ni mujarab jugak. Bila dah sapu krim tu takde lah dia menggaru2 badan lagi kejap je dah kering biji2 kat badan tu....harap2 esok lusa baik lah campak ni.....



2 comments:

armouris said...

lagi info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

malina dahli said...

tq for d info!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...