Pages

Sunday, 1 May 2011

Rumput Karpet

Ni nak cerita sikit pasal rumput karpet. Tercapai jugak plan nak tanam rumput karpet dekat tanah sekankang kera di depan rumah tu. Setelah sekian lama plan tapi takde masa nak buat. Mula2 tu memang niat nak tanam rumput tu sendiri. Tapi selepas ada mamat bangla ni sorang datang tanya nak tanam rumput carpet & harga yang dia bagi untuk rumput & tanam  lagi murah dari bajet aku. So aku buat keputusan biarlah dia yang buat so aku dah tak payah nak penat2 meratakan tanah tu.

Ini Gambar hiasan je...
Mula-mula ingatkan susah sangat nak jaga rumput karpet ni. Tapi sekarang dah lepas sebulan rumput tu di tanam Alhamdulilah tumbuh menghijau je. Tak la susah sangat nak jaga just kena siram hari2 & letak baja  confirm hidup punya. Gambar rumput karpet takde skrg nanti next post aku share gambar rumput karpet kat depan rumah aku tu.

8 comments:

brat2104 said...

err... mana gambar rumput karpetnya? nak gak tau hasilnya...

Sharizal said...

OK Brat2104.....nanti aku upload gambar rumputnya. Berminat ke? Murah jugak la mamat bangla tu bua kat rumah aku.

leoness said...

u dok bandar puteri klang ke...

Sharizal said...

Yup..dok bandar puteri klang..
U pun duk situ ke? Kalau duk situ kira berjiran lah...:-)

leoness said...

ha ah, kat savanna. apa nak buat kalau rumput jadi kuning ek? baru je india tu tanam ari ahad lepas, dah kuning :( tak sempat baja lagi, tp hari2 siram

Sharizal said...

Kuning tu biasa la baru tanam...akar tak tumbuh lagi....siram je hari2. nanti ok la tu. sama la savanna jugak..jiran lah .

leoness said...

ohhh mcm tu ke....ok thanks. laaa berjiran rupanya... :)

Sharizal said...

yup mcm tu la...tapi kalau rumput tu mati ada warranty sebulan. Tak sure lah u punya term camana...dengan nursery aritu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...